Ons verhaal

Refurb,
the Eco-minded
outlet.

Wie zijn wij?

Refurb-outlet is een unieke, Eco-minded meubel outlet gespecialiseerd in product recovery vanuit de transport branche.

Dit houdt in dat producten die in hun levensloop, om welke reden dan ook geretourneerd zijn, maar nog in goede of repareerbare staat verkeren, bij Refurb een nieuw leven krijgen.

Deze producten worden normaal gesproken verzameld om per duizenden gestort te worden bij afvalverwerkers.

Juist daarom zet Refurb zich in om deze producten te repareren (indien mogelijk), te upcycelen en opnieuw aan te bieden.

Deze manier van werken stelt ons ons in staat om een uniek aanbod aan producten aan te bieden voor prijzen ver onder de reguliere tarieven. En dit inclusief transportkosten!

Onze missie:

De missie van Refurb-Outlet is om verspilling en vervuiling tegen te gaan vanuit de meubelbranche met ons onverslaanbaar scherp aanbod bieden van mooie producten die niet alleen betaalbaar zijn, maar ook bijdragen aan een schonere en betere wereld voor ons allemaal.

Over ons:

Joas Vlot is de oprichter van Refurb-Outlet. Het viel hem op hoeveel geretourneerde producten vol potentie er dagelijks vernietigd worden omdat ze als onbruikbaar gekenmerkt worden. Daar wilde hij verandering in brengen. 

Machiel Karels is bedrijfsleider TSN Groen Social Return waar Refurb-Outlet onder valt. TSN Groen Social Return biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om in hun eigen tempo weer deel te nemen aan het werkende leven. 

“De huidige trend van het retourneren en achteloos dumpen is niet alleen verschrikkelijk zonde van de producten maar ook van onze planeet’’

Ook zelfs de restmaterialen van producten kunnen een doel dienen als onderdeel van nieuwe gerecyclede producten. Denk onder andere aan meubels gemaakt van pallethout, lampen gemaakt van karton en het hergebruiken van verpakkingsmateriaal. Zo verminderen we de totale hoeveelheid afval omdat we zoveel mogelijk hergebruiken.

Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan het verbeteren van de wereld in een tijdperk waarin overconsumptie leidt tot een vervuilde planeet met alle gevolgen hiervan.

Scroll to Top