Garantie Beleid

Wettelijke garantie

Op de goederen van Refurb-Outlet is alleen de basis wettelijke garantie van toepassing, geen aanvullende of fabrieksgarantie omdat de tweedehands origine van sommige meubels dit niet toestaat.

Wettelijke garantie betekent dat je recht hebt op een goed product of meubel.

Als het product niet goed is dan heb je recht op een gratis reparatie, een vervangend product of geld teruggave. Is het probleem met het product uw schuld? Dan heeft u geen recht op gratis reparatie, geen vervangend product en geen teruggave van uw geld. Heeft u het product normaal gebruikt maar is het gewoon versleten? Ook dan heeft u geen recht op gratis reparatie.

De bewijslast hiervan ligt binnen de eerste 6 maanden bij de verkoper, na deze termijn ligt deze bij de consument.

De wettige garantie termijn is niet  wettelijk bepaald omdat dit per product verschilt, In het geval van de producten van Refurb is een termijn van 6 maanden wettelijke garantie geldig.

Let op: er zit verschil tussen de retour-regeling en de garantie procedure.

De retour-policy (herroepingsrecht) geeft de consument 2 weken bedenktijd (ingaand vanaf levering) hierbij hoeft wettelijk gezien, geen defect of verdere reden aangetoond te worden. 

Het garantie-traject is bedoeld voor producten die niet voldoen aan realistisch te stellen eisen. Hierbij zal ook altijd een interne procedure in gang gezet om te achterhalen waar het probleem vandaan komt. Uiteraard doen wij onze uiterste best om deze procedure zo snel en klantvriendelijk te doorlopen.

Bij eventuele vragen en opmerkingen, staan wij u graag te woord!

Scroll naar boven